top of page

טיפול בכאבי מחזור - דיסמנוריאה

דיסמנוריאה - (כאבי מחזור) נחשבת כיום לתלונה הגינקולוגית השכיחה.

כ - 60% מהנשים סובלות מכאבי מחזור ויש אחוז קטן מתוכן שסובלות מסממנים קשים יותר הפוגעים בתפקוד היומי, עד כדי השבתה באותם ימי מחזור.

כאבי מחזור מציבים בפנינו את הצורך לעצור, להקשיב לגופנו, להתבונן ולהבין שמצבו הטבעי של גופנו הוא בריאות ולא אמורים לסבול מכאבים והכאב מסמן על יציאה מאיזון. מומלץ להתחיל בטיפול טבעי בכאבי מחזור.

כאבי המחזור יכולים להופיע בכל שלב של המחזור החודשי - לפני או אחרי הוסת.

הכאבים מאופיינים בהתכווצויות וחומרת הכאב שונה מאישה לאישה. הכאבים ינועו מאי נוחות קלה ועד לכאבים עזים, לרוב הכאבים מופיעים בבטן התחתונה, באזור האגן, הירכיים והגב התחתון.

כאבי המחזור עשויים להופיע לאורך תקופת הפוריות של האישה, הם יכולים להופיע בשנים הראשונות לאחר קבלת הוסת הראשונה

ועד לשנות העשרים המוקדמות או עד ללידה הראשונה ויכולים להופיע שוב סביב המנפאוז.

כאבי מחזור שמתחילים לאחר קבלת הווסת הראשונה נגרמים כתוצאה מרמה גבוה של פרוסטגלנדינים ברירית הרחם. הפרוסטגלנדינים הם מולקולות שנוצרות בגופנו מחומצות שומן אותן אנו אוכלים, חומצות אלו משפיעות על התכווצויות שריר הרחם ככל שחומצות השומן רוויות, כך הפרוסטגלנדינים יגרמו לגוף לנטות לדלקתיות, לעליית השומנים בדם וכאבים חזקים יותר.

כאבי מחזור ראשוניים יכולים להופיע ממבנה מולד של הרחם/ הנרתיק והיצרות צוואר הרחם.

כאבי מחזור משניים עלולים להופיע בכל גיל כאשר יש בעיה גניקולוגית כמו: אנדומטריוזיס, דלקת באגן הירכיים pid, דלקת ברחם, בחצוצרות או בשחלות, שימוש בהתקן רחמי, ציסטות שחלתיות, זיהומים חוזרים בדרכי השתן, מחלות מין, מיומה - רקמת שריר הרחם הגדלה באופן לא מבוקר.

ברפואה הסינית מתייחסים למצב מחזור ופוריות תקינים תלויים במצב תמצית הכליות והלב, תנועה וזרימה חלקה של אנרגית הכבד, על מנת שהדם ינוע החוצה בטבעיות וללא כאב.

Woman in Pain

איך נטפל בקליניקה?

הטיפול  שונה מאישה לאישה ומנערה לנערה כיוון שכל אחת מגיבה באופן שונה לשינויים המתרחשים סביבה וכפי שאנו חשות באופן שונה את מקצבי הטבע, דרך החיים שכל אחת מנהלת הטיפול מתחיל באבחנה ובירור יסודי על מאפייני הכאב, תופעות הנלוות לכאב, היסטוריה גניקולוגית, בעיות אחרות הקשורות לחוסר איזון הורמונלי ומה המצב הבריאותי הכללי.

נאבחן את הכאב עצמו העוצמה, מיקומו, אופי הכאב : חד, דוקר, שורף ועמום כל אחד מהכאבים הללו יתן לנו אבחנה אחרת לאיזה איבר זה קשור. האם זה מצב עודף בגוף או חוסר של אותו איבר? גם צבע הדם משמעות גדולה באבחנה ובנוסף אבחנת גוף, אבחנת דופק ואבחנת לשון, אשר משמשת כראי למצב הגופני והמנטלי ואשר יסכמו את האבחנה המדוייקת בו נמצאת המטופלת, לאבחנה הסינית לזיהוי של חוסר האיזון באיברים, התייחסות למקצב ולמחזוריות המתרחשת בגוף המטופלת, תאפשר טיפול ממוקד והגעה לשורש הבעיה לאחר האבחנה.

אני לרוב משלבת בין דיקור, למגע - שיאצו, תזונה מתאימה וצמחי מרפא ומוסיפה תרגילי יוגה שיעזרו למטופלת לתרגל בעת הופעת הכאבים וכדי למנוע מהם להתעצם. 

העיקר החשוב הוא בהבנה שהריפוי הוא ראשית האבחנה לשורש הכאב וטיפול בשורש ושלעיתים הכאב הוא השליח אשר מנחה אותנו לתשומת לב.

מחזור לא סדיר 

בעיה שמטרידה נשים רבות, מחזור לא סדיר יכול להיות וסת מקדים או מאחר. קשה לנו לצפות מראש מתי אמור הדימום להתחיל או שמופיע בדיוק ברגעים הכי לא מתאימים לנו או למה שתכננו.

אי סדירות בהופעתה המחזור יכולה לגרום לקושי בהתעברות כאשר מתכננים הריון. אך בקרב נערות שהן בשנים הראשונות להופעת המחזור, לא בהכרח נובע מבעיה במערכת ההורמונלית, זו תקופה שהפרשת ההורמונים עדיין אינה יציבה והמערכת אינה מתזמנת מחזורים סדירים. רוב הנערות מקבלות את הדימום הראשון שלהן בין גילאי 10-16.

בפעמים הראשונות הוסת תתאפיין בחוסר יציבות, הן מבחינת סדירות והן מבחינת זרימה.

אחרי המחזור הראשון הדימום עלול לאחר ויכולים לעבור חודשים עד לקבלת הווסת הבא, הוא יכול להימשך יום אחד עד 10 ימים ולאחר תקופה מסוימת הגוף ייכנס למחזור סדיר. אורך המחזור עשוי להשתנות, אפילו באותה אישה הוא נע בין 21-35 ימים. מחזור ביוץ של 28 יום נחשב למחזור סדיר הורמונלי.

שינוי קיצוני בדפוסי המחזור מחייב בדיקה אצל רופא נשים.

נשים רבות שבריאותן תקינה באופן כללי משתמשות בגלולות למניעת הריון כפתרון נוח להסדרת הוסת, כמו גם לבעיות רבות אחרות כמו דימומים כבדים, כאבים חזקים, אקנה ועוד. בשנים האחרונות המודעות גוברת לתופעות הלוואי האפשריות של הגלולות כמו יצירת קרישי דם וקושי בכניסה להריון. בשנים האחרונות אני רואה נשים רבות בקליניקה שמעדיפות לטפל בגופן בצורה טבעית וללא התערבות של טיפולים הורמונליים.

מהו מחזור לא סדיר?

  1. כשהוא לא מופיע בכלל, נקרא אמנוריאה - אל - וסת.

  2. כשהמחזור מאחר או מקדים בטווח של מתחת ל - 21 יום או מעל 40 יום להופעת המחזור החודשי.

  3. כאשר המחזור לא יציב, כלומר מגיע כל חודש בערך, אך הדימום לא סדיר.

מה הם הגורמים למחזור לא סדיר?

תקופת גיל המעבר, שחלות פוליציסטיות, חוסר איזון הורמונלי, לחץ או טראומה והפרעות אכילה.


הטיפול במחזור לא סדיר ברפואה סינית

נתחיל בתשאול מעמיק שיוביל לאבחנה למה קיימת האי סדירות, אילו איברים קשורים לפטלוגיה, האם נוצר מחוסר דם או מסטגנציה, מחום או מקור, חוסר או עודף. כל אבחנה כזו תוביל לעיקרון טיפולי שונה לחלוטין.

כשיש מצב של חוסר איזון באגן האישה, הדיקור יסייע לגוף לשפר את פעילות הזרימה ברחם ובשחלות ובאיברי הרבייה בכלל וכך תתחדש פעילות המחזור החודשי.

 

איך נטפל?
לרוב אני משלבת בין דיקור ושילוב של צמחי מרפא יחזקו ויניעו את הדם, ישנן פורמולות המיועדות לכל מה שקשור "לאיזון האישה" (שמה של הפורמולה בסינית) והיא עובדת נפלא על הסדרת הפעילות ההורמונלית, מחזקת ומניעה תקיעות, משככת כאבים בבטן התחתונה ומפחיתה לחץ ומתח נפשי, חוסר שקט עצבנות ונדודי שינה.

נשלב טיפולי שיאצו, דמיון מודרך, תרגילי יוגה לתרגל בבית.

 לתיאום טיפול השאירו פרטים
או שלחו הודעה
bottom of page