top of page

 טחוריםאיך הם נגרמים ? ואיך מטפלים? ומה אומרים הסינים... 

טחורים

תסמינים

כאב וגרד באזור פי הטבעת
דם בהיר בצואה
ועל נייר טואלט
הרגשת התנפחות ומלאות באזור פי הטבעת​
תחושת כאב בזמן היציאה
אנמיה כתוצאה מאיבוד דם (לפעמים גם דם סמוי)

סיבות לטחורים

תזונה דלה ולא נכונה: חוסר הקפדה על תזונה נכונה ומותאמת לאדם ולמבנה האישי והפיזי שלו יכולה להיות המחולל העיקרי לתופעת הטחורים. מזון נטול ערך תזונתי, נטול סיבים, מזון מזדמן, מתובל מאוד או שומני וגם אלכהול וקפה - יוצרים, כאשר צורכים אותם באופן מופרז ולא מבוקר, תהליך עיכול ופירוק לא מאוזן הגורם ליובש במעיים ובהתאמה לעצירות, שיכולה לגרום לטחורים.

הריון ולידה: תהליך ההריון הוא טבעי ונכון לגופה של האישה, אך לעיתים הוא גם מכביד ויוצר מציאות שאינה מסתפקת רק בתינוק חדש, אלא גם בטחורים שצצים להם פתאום. משקל ההריון, שיוצר לחץ על רצפת האגן, מחליש את האזור. גם לידה שהייתה כרוכה במאמץ פיזי רב ולחץ על השרירים גורמת להופעת הטחורים.

יציאות לא קבועות: מערכת העיכול שלנו חייבת להיות דו כיוונית, ולכן כמו שאנחנו מקפידים על תזונה והכנסת מזון לגוף כ"דלק", עלינו להקפיד על יציאות יומיות. במצב שבו האדם אינו מתנקה באמצעות יציאות בכל יום, מתחילה להצטבר פסולת במעיים, שיוצרת תסיסה וחום. אלו גורמים ליובש, עצירות והופעת טחורים.

 ישיבה ממושכת בזמן עשיית הצרכים על האסלה היא גורם נוסף להופעת טחורים או החמרתם. ישיבה ממושכת יוצרת לחץ מיותר על אזור האגן ומחלישה את השרירים באזור, האחראים לאחוז את כלי הדם במקום. עייפות ושחיקה: מאמץ מנטלי ופיזי לא מבוקר יוצר בגופו של האדם חולשה מצטברת, שעם הזמן מכרסמת ביכולתו של הגוף לאחוז באיברים במקומם.

שעות עבודה לא מבוקרות

חוסר שינה מצטבר

רבים מאיתנו נוטים להקשיב פחות לגוף ולהביא אותו למצבי אקסטרים. כל אלו הם  בהחלט מקור להופעת הטחורים.

מאמץ פיזי: גם חיילים או ספורטאים שעוסקים בספורט באופן לא מבוקר סובלים מטחורים. עייפות מתמשכת, פעילות ומאמץ גופני גדול הכרוך בסחיבת משאות ובצליחת מסעות רגליים, הם הגורמים העיקריים לתשישות הגוף ולהופעת הטחורים, כיוון שהכוח הפיזי הטבעי לאחוז באיברים במקומם נשחק.

גיל מבוגר: ככל שהאדם מתבגר ומזדקן כך נחלשת ומתמעטת האנרגיה שבגופו. תהליכים טבעיים מתחילים לקבל אופי איטי יותר, ותחושת כבדות שולטת בגוף. תהליך העיכול נמשך זמן ממושך יותר, ומאמץ היציאות מתחיל להיות מעיק, מה שעלול להוביל לטחורים.

כיצד ניתן לטפל בבעיה?

פינוקי בוקר למערכת העיכול: מדי בוקר, על בטן ריקה, יש לשתות כוס מים שבה מהולים כף שמן זית ועשר טיפות של מיץ לימון סחוט טרי. המים והשמן יוצרים סיכוך פנימי ונוכחות של נוזלים במערכת העיכול, ומונעים יובש. חמיצות מיץ הלימון נטמעת במערכת העיכול ומעודדת את תנועתיות המעיים. נוכחות של נוזלים וחמיצות מיץ הלימון באופן קבוע יעודדו התרוקנות קבועה של מערכת המעיים.

פירות וירקות : חלק משמעותי וחשוב מהתפריט התזונתי היומי שלנו הוא פירות וירקות. הם קלים לעיכול, יש בהם סיבים תזונתיים שמסייעים לתהליך העיכול, הם מכילים נוזלים ואינם יוצרים תחושה של כבדות ומעמסה על הגוף. צריכתם באופן קבוע תורמת לחיזוק מערכת העיכול ותפקודה התקין, ומיטיבה עם אלו שסובלים מטחורים בשל עצירות ויובש במערכת העיכול.

ירקות כתומים: גזר, דלעת, דלורית ובטטה הם ירקות שמחזקים את יסוד האדמה של האדם, ובהתאמה את מרכז הגוף ומערכת העיכול. שילוב של ירקות אלו בתזונה היומית יביאו לחיזוק מערכת העיכול, והשפעתם על תפקוד המעיים תהיה גדולה.

סיבים תזונתיים: מומלץ לשלב בתזונה היומית סיבים תזונתיים כגון סובין, שיבולת שועל ואורז חום. הסיבים התזונתיים ידועים ביכולתם לסייע ולשפר את תהליכי הפירוק של המזון בגופו של האדם, ונוכחותם חיונית לתהליך העיכול. בנוסף, הסיבים התזונתיים יוצרים תחושה של שובע, מה שמונע צריכה של מזון באופן לא מבוקר ומונע העמסת יתר על מערכת העיכול והמעיים.

 

רימון: הופעת הטחורים מעידה על התרחבות כלי הדם ונטייתם ליפול מטה. משחה טבעית המשלבת בתוכה קליפות רימון תסייע לכלי הדם להתכווץ ולטחור להצטמק ולחזור למקומו.

 

ג'ינג'ר: הג'ינג'ר מומלץ הן במזון והן כחליטת תה. הוא ידוע כצמח המחזק את "האנרגיה האוחזת" של הגוף.

 

אגוז מוסקט: אם אתם סובלים מתחושת עייפות וחולשה, שאיתה מופיעים הטחורים, הפתרון הוא לגרד אגוז מוסקט לתוך תה ולהוסיף אותו למזונות בכל ארוחה. אגוז המוסקט ידוע כצמח אשר יש ביכולתו להשפיע על "האנרגיה האוחזת" של הגוף, אותה אנרגיה שמסייעת לאברי הגוף להישאר במקומם ולא לפתח נטייה ליפול מטה.

תה שיבה: הטחורים מדממים? מומלץ לשתות תה עם הרבה שיבה. צמח השיבה ידועה ביכולתו לקרר את הגוף ולעצור את הדימום.

המנעו מ:

 

ניקיון והיגיינה: שטיפות קבועות ורבות של האזור יסייעו בהבראתו. היגיינה וניקיון תמיד חשובים וחיוניים בתהליך ריפוי של הגוף. האזור מטבעו נוטע להיות לא נקי בשל הוצאת הפסולת מהגוף, ולכן לאחר כל יציאה או ניסיון ליציאה יש לבצע שטיפה יסודית של האזור הנגוע.

Tip
ואם שורף ומגרד: שמן ארז 2 טיפות מהולות בשמן זית ולמרוח את האזור הדואב

 

פעילות ספורטיבית מאוזנת: על מנת למנוע עצלות של המעיים חשוב להקפיד על פעילות ספורטיבית מאוזנת ומבוקרת. פעילות גופנית משמרת ומעודדת את זרימת האנרגיה ונוכחותה בגופו של האדם באופן הרמוני. הפעילות הגופנית גם מסייעת לדם לזרום בכל חלקי הגוף, ובכך יוצרת חיוניות בכל הרקמות.

הרגעה של העור והאזור: תחושה של צריבה וכאב באזור פי הטבעת יכולה להשתפר על ידי ישיבה באמבטיה פושרת בה מהול תה קמומיל. לילדים ניתן להכין רטיות של בד טבולות בתה קמומיל ולהניח על האזור הכואב. קרח או ישיבה באמבטיה קרה מאוד יכולים גם הם להקל על תחושות הכאב. עייפות ושחיקה: מאמץ מנטלי ופיזי לא מבוקר יוצר בגופו של האדם חולשה מצטברת, שעם הזמן מכרסמת ביכולתו של הגוף לאחוז באיברים במקומם. רבים מאיתנו נוטים להקשיב פחות לגוף ולהביא אותו למצבי אקסטרים. שעות עבודה לא מבוקרות, לצד חוסר שינה מצטבר, בהחלט יכולים להיות מקור להופעת הטחורים.

ומה אומרים הסינים?

טחורים ברפואה הסינית הם כלי דם שצנחו ממקומם הטבעי במעי הגס

חולשת מערכת העיכול מהווה את הסיבה לאובדן כוחם של כלי הדם ולחוסר יכולתם להחזיק את הדם בצורה תקינה. כתוצאה מכך כלי הדם מתנפחים ומדממים - הטחורים.

הכלים של הרפואה הסינית בטיפול בטחורים

דיקור סיני,

במעלה קודקוד הראש מצויה נקודת הדיקור המכונה "מאה המפגשים". נקודה זו ידועה ביכולתה לעורר ולחזק את אנרגית הגוף העולה, אותה אנרגיה שאחראית לאחוז את אברי הגוף במקומם ולמנוע את נטייתם לקרוס ולצנוח. דיקור במקום יכול להקל על הבעיה.

צמחי מרפא

ישיבה נכונה עם שרפרף

מוקסה (חימום עדין באמצעות "סיגר"

עשוי מצמח לענה רפואית)  

תזונה נכונה

תרגול יומי:

 

לעמוד זקוף ולהתרומם על קצות האצבעות תוך כדי כיווץ פנימה של הישבנים ופי הטבעת. בזמן העלייה לקחת שאיפת אויר וזמן הכיווץ לעצור את הנשימה למשך כשתי שניות. א"כ להרפות ולחזור על הפעולה כעשרים פעם ברציפות, כמה שיותר פעמים ביום יותר טוב.

ניסיון קליני מראה ששילוב של דיקור סיני עם האמצעים הנ"ל גורם להתכווצות הטחורים והיעלמותם באופן מהיר. מומלץ לבצע דיקור סיני 8 – 10 פעמים, פעם – פעמיים בשבוע. בדרך כלל רואים שינוים לטובה כבר במשך שלושת הטיפולים הראשונים.

 

כדאי מאוד להתחיל את הטיפול בזמן ולא לחכות להיווצרות טחורים חיצוניים בולטים. דיקור סיני מועיל במיוחד בטיפול בטחורים פנימיים או בולטים בצורה חלקית. דיקור סיני להקלת ולהעלמת טחורים

 

טיפולי אקופונקטורה לטחורים אינם כוללים התפשטות או מגע כלשהו עם אזור פי הטבעת. הדיקור מתבצע בעיקר בגפיים, כשמטרתו הראשונה היא הפחתת הכאב והחזרתן של יכולות תפקוד ואיכות חיים שאבדו.

 

לתיאום טיפול

בקליניקה בתל אביב או ברעננה

bottom of page